5+1 μοναδικές χρήσεις του απορρυπαντικού πιάτων!!

Μερικές δεν θα τις πιστεύετε!!

Το απορρυπαντικό για τα πιάτα δεν κάνει μόνο καταπληκτική δουλειά στο καθαρισμό των κουζινικών μας αλλά και σε πολλές άλλες δουλειές του σπιτιού!!
Ας δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε με το ‘’θαυματουργό’’ απορρυπαντικό:
Διώξτε τα μυρμήγκια:
Με ένα απλό διάλυμα 50/50 με νερό και λευκό ξύδι και λίγο απορρυπαντικό πιάτων μπορείτε να διώξετε τα βάσανα του καλοκαιριού!!! Ρίξτε το μείγμα στην περιοχή που υπάρχουν και περιμένετε λίγα λεπτά. Αν όμως θέλετε κάτι πιο δραστικό και σίγουρο τότε βάλτε βραστό νερό με απορρυπαντικό, απευθείας στη φωλιά.
Ζωντανέψτε τα μαλλιά σας καταπολεμώντας τη λιπαρότητα:
Όσο και αν δεν το πιστεύετε, εδώ το απορρυπαντικό κάνει θαύματα!!!.Ανακατέψτε ένα κουταλάκι υγρό απορρυπαντικό πιάτων με το σαμπουάν σας και λουστείτε! Μην το παρακάνετε όμως γιατί θα είναι δύσκολο να το αφαιρέσετε μετά!!
Δροσιά και άρωμα:
Για να μυρίζει το σπίτι όμορφα και να παράλληλα να δροσίζεται το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθαρίσετε το φίλτρο του κλιματιστικού με ζεστο νερό και σαπούνι πιάτων, το οποίο τρίβετε  απαλά με μια οδοντόβουρτσα. Μόλις το δείτε να στεγνώνει τότε ρίξτε το μείγμα  στο κλιματιστικό και αφήστε όλο το μέρος να μοσχοβολήσει!!!
Κάντε το μπλέντερ να γυαλίζει από καθαριότητα:
Πως; Με το να γεμίσετε το δοχείο με ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων,να το  καλύψετε  και να το βάλετε  σε λειτουργία για λίγα δευτερόλεπτα και αργότερα ξεπλένετε καλά!! Σας πείσαμε;
Απαλλαγείτε από τα…ζιζάνια:
Με ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων , ένα φλιτζάνι του τσαγιού αλάτι και περίπου τρία  και κάτι λίτρα λευκό ξύδι μπορείτε να απομακρύνετε εύκολα και οικολογικά τα ενοχλητικά ζιζάνια από τις περιοχές του σπιτιού σας!
Extra Tip

Καταπράσινο γκαζόν

Γεμίστε ένα δοχείο με 35 περίπου λίτρα νερό, ένα κουτάκι μπύρα ή αναψυκτικό τύπου κόλα, 1 φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού ή μελάσα ή οικιακή αμμωνία (ή 1/2 φλιτζάνι στοματικό διάλυμα) και 1 φλιτζάνι υγρό πιάτων. Ψεκάστε το μίγμα στο γκαζόν σας και το καταπράσινο χρώμα του θα σας ενθουσιάσει.

Το υγρό πιάτων βοηθά να εξαπλωθεί το μίγμα πιο ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του γκαζόν, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη μακροβιότητα των λεπίδων του κοπτικού σας μηχανήματος. Βέβαια, επειδή πρόκειται για πρακτικές συμβουλές, καλό θα ήταν να ρωτήσετε πρώτα έναν ειδικό.

πηγή:clickatlife.gr

Leave a Reply