Φυσικό peeling προσώπου

 

φυσικό peeling προσώπου Το φυσικό peeling προσώπου (φυσική απολέπιση) κάνει απολέπιση και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της εξωτερικής στοιβάδας της επιδερμίδας δρώντας με φυσικό ή μηχανικό τρόπο. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος φυσικού peeling επιτυγχάνεται με την τριβή. Συνήθως κατασκευάζουμε μια κρέμα προσώπου η οποία περιέχει στη σύστασή της κόκκους κάποιου υλικού όπως ζάχαρη, αλάτι, καφέ, βρώμη, κ.τ.λ. Απλώνουμε την κρέμα στο πρόσωπο και κάνουμε ελαφρύ μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Οι κόκκοι της κρέμας τρίβονται με την εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει ανανεωμένη. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς να κάνετε φυσικό peeling προσώπου χρησιμοποιώντας μια σπιτική κρέμα απολέπισης προσώπου.

 
Φυσικό peeling προσώπου με ζάχαρη
Πρόκειται για ένα υπέροχο scrub προσώπου που έχει καταπληκτικά αποτελέσματα. Απλά αναμείξτε δύο κουταλιές ελαιόλαδο με δύο κουταλιές ζάχαρη. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και κάνετε μασάζ τρίβοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το scrub να δράσει για μερικά λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε.
 
Χημικό peeling προσώπου
 

χημικό peeling προσώπου Το χημικό peeling προσώπου (χημική απολέπιση) έχει τον ίδιο σκοπό με το φυσικό (απομάκρυνση νεκρών κυττάρων και ανανέωση της επιδερμίδας), ωστόσο λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Η βασική λειτουργία του είναι η ανανέωση του δέρματος και η λάμψη της επιδερμίδας με τη χρήση διαφόρων χημικών συστατικών. Το χημικό peeling συνήθως γίνεται σε κάποιο ινστιτούτο ομορφιάς με την παρουσία ειδικών. Παρόλα αυτά μπορείτε να κάνετε και μόνες σας στο σπίτι. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς να κάνετε ένα ήπιο χημικό peeling προσώπου στο σπίτι.

 
 
 
 
Χημικό peeling προσώπου με χυμό λεμονιού
Το οξύ που εμπεριέχεται σε ένα λεμόνι, μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και στην ανανέωση του δέρματος και λειτουργεί σχεδόν όπως ένα χημικό peeling. Επίσης βοηθάει στην απομάκρυνση της περιττής λιπαρότητας που δημιουργεί σπυράκια. Απλά αναμείξτε 1/4 της κούπας φυσικό χυμό λεμονιού με 1 κούπα γιαούρτι πλήρες. Απλώστε στο πρόσωπο και αφήστε να δράσει χημικά για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε. Αν θέλετε να κάνετε το peeling ισχυρότερο, τότε αυξήστε λίγο (μην το παρακάνετε) την ποσότητα του φυσικού χυμού λεμονιού.
 
Συμβουλές
  • Μην κάνετε πολύ συχνά φυσικό ή χημικό peeling προσώπου διότι αυτό μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα σας.
  • Αποφεύγετε την έκθεση της επιδερμίδας σε υψηλής έντασης ηλιακή ακτινοβολία μετά από κάθε peeling.
  • Μην κάνετε peeling προσώπου αν το δέρμα σας παρουσιάζει διάφορες αλλεργίες.
  • Για οποιοδήποτε πρόβλημα να συμβουλεύεστε πάντα τον δερματολόγο σας.

Leave a Reply