Σοκολατένια σοκολατόπιτα

 

Υλικά

  • 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 180 γρ. Flora
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι (όχι γεμάτο)
  • 6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)

Για το γλάσο

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το Flora, που το έχουμε κόψει σε κομματάκια, και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε στο μείγμα τους κρόκους των αυγών, ελαφρά χτυπημένους, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Τελευταία προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε σφικτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε προσεκτικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε όχι πολύ μεγάλο πυρέξ ή σε ταψάκι χωρίς τρύπα στη μέση και ψήνουμε για 15-17 λεπτά σε μέτριο φούρνο. Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος.  Όταν βγει το κέικ από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απλώνουμε στην επιφάνειά του το γλάσο. Απολαμβάνουμε απίστευτη σοκολάτα!
Tips:

1)Ο χρόνος ψησίματος δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 15-17 λεπτά. Η σοκολατόπιτα δεν γίνεται σαν κέικ. Είναι υγρή σαν brownies.

2)Την ψήνουμε σε μεσαίο και όχι πολύ μεγάλο πυρέξ, για να μην μας απλώσει και βγει πολύ λεπτή.

3)Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι με τριμμένο φουντούκι.

4)Αν θέλουμε αντί για ζαχαρη μπορούμε να βάλουμε μαύρη ζάχαρη. Είναι πολύ πιο νόστιμη λόγω των αρωμάτων της.

5)Στο γλάσο σοκολάτας μπορούμε να  αντικαταστήσουμε μια μικρή ποσότητα κουβερτούρας με σταγόνες κουβερτούρας με γεύση καραμέλα…..είναι σούπερ!

Καλή επιτυχία!

Leave a Reply