Αποτρίχωση με ξυραφάκι – Κάν’ το σωστά!

Αποτρίχωση με ξυραφάκι – Κάν’ το σωστά!

Η αποτρίχωση με ξυραφάκι είναι η πιο εύκολη, γρήγορη και ανώδυνη μέθοδος αποτρίχωσης. Ωστόσο, πολλές φορές, γίνεται μια βασανιστική διαδικασία για τις γυναίκες, καθώς προκαλεί ερεθισμούς και τραυματίζει το δέρμα.

Γι΄αυτό λοιπόν θα πρέπει να γίνεται σωστά, προκειμένου να αποφύγετε γρατζουνιές, κοψίματα και άλλων ειδών δερματικά προβλήματα που θα σας δυσκολέψουν τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά την αποτρίχωση. Παρακάτω ακολουθούν οκτώ πολύ χρήσιμες συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια καλή σχέση με το ξυραφάκι σας.

1. Το μυστικό στο ξύρισμα είναι να βρέξετε τα πόδια σας και να αφήσετε το δέρμα να μαλακώσει από τη θερμότητα και την υγρασία. Μην ξεκινήσετε την αποτρίχωση σε ξηρό δέρμα, γιατί θα προκαλέσετε ερεθισμούς και αμυχές.

2. Επιλέξτε αφρό ξυρίσματος για ευαίσθητα δέρματα.

3. Ψάξτε για το ξυραφάκι που είναι το ιδανικό για εσάς. Προτιμήστε τα ξυραφάκια που έχουν πολλαπλές λεπίδες και σαπούνι πάνω από αυτές.

4. Να αλλάζετε τις λεπίδες στο ξυραφάκι σας σε τακτά χρονικά διαστήματα, γιατί στην αντίθετη περίπτωση μια παλιά λεπίδα θα προκαλέσει κοψίματα και ερεθισμούς. Καλό θα ήταν να έχετε το δικό σας ξυραφάκι και να μην δανείζεστε κανενός άλλου, ούτε του συζύγου σας, γιατί η τρίχα των ανδρών είναι πιο σκληρή και θα καταστρέψει τη λεπίδα του δικού σας ξυραφιού. Επίσης για λόγους υγιεινής και μόνο και επειδή ενδέχεται να ματώσετε κατά την αποτρίχωση επιβάλλεται να έχετε το δικό σας ξυραφάκι.

5. Καλό θα ήταν να κάνετε μία απολέπιση στα πόδια σας πριν το ξύρισμα. Θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα που στην αντίθετη περίπτωση θα φράξουν τις λεπίδες σας, αποτρέποντας την αποτρίχωση πολύ κοντά στο δέρμα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να κάνετε απολέπιση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά γάντια, ένα κομμάτι ύφασμα στο ντους ή μία βούρτσα προτού να κάνετε μπάνιο.

6. Για αποτρίχωση που θα διαρκέσει περισσότερο και για πιο απαλό δέρμα ξυρίστε τα πόδια σας με φορά από τους αστραγάλους προς τα πάνω.

7. Όταν τελειώσετε το ξύρισμα βάλτε baby oil ή κάποια κρέμα ειδική για μετά το ξύρισμα. Το δέρμα στα πόδια έχει λίγους λιπαρούς αδένες και έχει μια τάση στην ξηρότητα. Το λάδι καρύδας είναι ιδανικό σε αυτή την περίπτωση.

8. Προσπαθήστε να κάνετε απολέπιση καθημερινά γιατί αυτό βοηθάει και στο να μην γυρίζουν οι τρίχες προς τα μέσα και να προκαλούν ερεθισμούς. Εάν αντιμετωπίζετε τέτοιο πρόβλημα δοκιμάστε να απλώνετε στα πόδια σας πρωί και βράδυ μία ειδική λοσιόν που θα προμηθευτείτε από τα φαρμακεία. Ο ερεθισμός θα υποχωρήσει σε διάστημα λίγων ημερών.

Προσοχή στη θυλακίτιδα 
Η κακή χρήση του ξυραφιού σε συνδυασμό με την υπερβολική έκκριση σμήγματος και ιδρώτα, μπορούν να δημιουργήσουν θυλακίτιδα, μια μικροβιακή λοίμωξη του θύλακα της τρίχας. Η θυλακίτιδα μπορεί να συνοδεύεται από φλεγμονή του θύλακα, δυσχρωμίες καθώς και από την εμφάνιση μικρής κύστης στην εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας. Αν παρατηρήσετε τα παραπάνω συμπτώματα, καθαρίστε την περιοχή με ένα ήπιο αντισηπτικό διάλυμα και αν επιμείνουν απευθυνθείτε στον δερματολόγο.

womanspace.gr

Leave a Reply