Έξυπνες λύσεις

Υπάρχουν πράγματα μέσα στο σπίτι σας που θεωρείτε ότι έχουν μία και μόνο χρήση: αυτή για την οποία τα αγοράσατε.

Ανακαλύψτε κι άλλους τρόπους να αξιοποιήσετε απλά καθημερινά αντικείμενα.Κι όμως, πολλά από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με άλλους εναλλακτικούς τρόπους και να αποκτήσουν νέα ταυτότητα. Δώστε, λοιπόν, σε παλιά πράγματα νέες χρήσεις:

  • Αρωματίστε το σπίτι με τη χύτρα. Βράστε νερό και προσθέστε μέσα του ευκάλυπτο ή δενδρολίβανο. Η βαλβίδα της θα αφήσει το υπέροχο άρωμα τους να γεμίσει το χώρο.
  • Τα πουγκάκια που έχετε μαζέψει από τα διάφορα μικροδωράκια που παίρνετε κατά καιρούς, μπορούν να γίνουν να γεμίσουν με τα αγαπημένα σας αρώματα βότανα και άνθη και να τοποθετηθούν στις ντουλάπες σας.
  • Τα μεγάλα μεταλλικά κλιπ που συγκρατούν τα χαρτιά στο γραφείο, μπορούν κάλλιστα να συγκρατούν μαζί τα σετ πετσέτας για να μην ψάχνετε τελευταία στιγμή πριν το τραπέζι να τις ξεχωρίσετε.
  • Πάρτε κάποιες από τις κιμωλίες των παιδιών σας, τυλίξτε τις μέσα σε λεπτό ύφασμα και αποθηκεύστε τα ασημικά σας μαζί τους. Θα τραβήξουν την υγρασία, κι έτσι δεν θα λεκιάσουν τα ασημικά.
  • Μην κρύβετε τα σεμέν της γιαγιάς. Βάλτε τα πάνω στο κέικ που φτιάξατε, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και αφαιρέστε τα. Το σχέδιο θα μείνει στο κέικ και θα εντυπωσιάσετε.
  • Η φόρμα για τα κεκάκια μπορεί να μεταμορφωθεί σε βάση για τα ρεσώ και να διακοσμήσει το χώρο.

Βάζετε πολλά μέτρα με φωτάκια τα Χριστούγεννα στο μπαλκόνι σας και δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να μπερδεύονται κάθε χρονιά. Φέτος, τυλίξτε τα σε μία θήκη για λάστιχο ποτίσματος!

 

epithimies.gr